Hej moje cienkie średniopory nie lubią się z olejami. Próbowałam oliwę z oliwek, olej rzepakowy, słonecznikowy, z nacomi, only bio itp i po każdym włosy brzydkie i tępe. Za to po kremie są spoko.
Czy kremowanie daje taki sam efekt jak olejowanie ?
Hej, ja też mam cienkie średniopory, stosowałam te same oleje i miałam taki sam efekt. Już byłam zmęczona. Zarzuciłam olejowanie. Po jakimś czasie spróbowałam olej buriti polecony mi przez trycholog i to był game changer. Używam od 3 tygodni przed myciem 30 min - 2 h. I nie używam odżywki żadnej teraz bo też zbyt mocno obciążała i włosy mi się nie puszą, pięknie błyszzczą i są zdecydowanie gładsze. Suszę też dyfuzorem zimnym oowietrzem bo mam lekko falowane włosy.
https://hotelsgratis.pl/kremowanie-wloso...je-efekty/
Zerknij sobie na stronę. Opisane jest na czym polega kremowanie włosów oraz jakie rezultaty może dać.
Pierwszy raz spotykam się z czymś takim i uważam, że lepiej jednak inwestować w dobre kosmetyki, które będą miały dobry skład i odpowiednio działać na nasze włosy. Nie maskować problemów z nimi. Do takich na pewno należą kosmetyki Vegan Revolution Smooth od marki INOAR. Na początek możesz kupić jedynie maskę i sprawdzić jak będzie działać na Twoich włosach.