Forum Ślub i wesele, forum weselne i ślubne

Pełna wersja: Logowanie w środku nocy i pieniądze na koncie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam taki dziwny zwyczaj, że czasami budzę się w środku nocy i nie mogę zasnąć. Leżę, patrzę w sufit, myślę o głupotach, o pracy, o tym, co trzeba zrobić jutro. Żona śpi, w mieszkaniu cisza, tylko ja i moje myśli. W takich momentach sięgam po telefon. To już taki rytuał – przeglądam Facebooka, czytam jakieś artykuły, oglądam głupie filmiki na YouTube. Wszystko po to, żeby zabić czas do rana.

Tamtej nocy było inaczej. Obudziłem się około trzeciej, przewracałem się z boku na bok, aż w końcu sięgnąłem po komórkę. Otworzyłem przeglądarkę i zacząłem bezmyślnie klikać w różne linki. I tak trafiłem na artykuł o tym, jak ludzie wygrywają pieniądze w internecie. Autor pisał o kasynach online, o bonusach, o promocjach. Wymieniał różne nazwy, a wśród nich padło coś, co przykuło moją uwagę. Pomyślałem – dobra, jest trzecia nad ranem, i tak nie śpię, sprawdzę, o co chodzi.

Wszedłem na stronę. Wyglądała przyzwoicie, nowocześnie, bez tych wszystkich tandetnych reklam. Zainteresowałem się, ale nie miałem ochoty od razu zakładać konta. W końcu noc, ciemno, łatwo podjąć głupią decyzję. Ale przeczytałem, że jest bonus powitalny bez depozytu, że można dostać darmowe środki za samo zarejestrowanie się. Pomyślałem – co mi szkodzi? Nawet jak stracę, to stracę tylko czas. A zyskać mogę wszystko.

Zarejestrowałem się w pięć minut. Podałem maila, numer telefonu, hasło. Potem dostałem maila z linkiem potwierdzającym. Kliknąłem i już byłem w środku. To vavada logowanie poszło gładko, bez żadnych problemów. Na koncie pojawiły się pieniądze. Bonus powitalny, taki na start. Fajne uczucie – dostać coś za darmo, nawet jeśli to tylko wirtualne środki.

Nie grałem tej nocy. Byłem zbyt zmęczony i zbyt podejrzliwy. Ale następnego wieczoru, po pracy, wróciłem do tego. Usiadłem przed komputerem, przeszedłem vavada logowanie i zacząłem buszować po stronie. Wybrałem pierwszy lepszy automat z owocami, taki prosty, żeby nie kombinować. Postawiłem minimalną stawkę i zacząłem grać. Kręcę raz, drugi, trzeci. Nic. Kasa z bonusu topniała, ale wciąż coś tam było. Grałem tak z godzinę, bez większych emocji. Po prostu miło spędzałem czas.

Przez kilka dni wracałem do tego wieczorami. Kiedy żona oglądała seriale, ja siadałem przed komputerem i klikałem w automaty. Czasem wygrywałem jakieś drobne, czasem przegrywałem. Ale dobrze się bawiłem. To była taka odskocznia od codzienności. I wtedy, po tygodniu takiego grania, trafiłem. Pamiętam, że był piątek, późno, koło północy. Grałem na automacie z egipską tematyką, takim, który lubiłem najbardziej. Nagle, po jednym spinie, ekran eksplodował. Wyskoczyły darmowe rundy. Dużo darmowych rund. Patrzyłem na to jak urzeczony. Symbole skakały, mnożniki wchodziły jeden po drugim, a na koncie rosły liczby. Kiedy rundy dobiegły końca, spojrzałem na saldo. Przetarłem oczy. Zamiast tych paru złotych, które miałem, zobaczyłem ponad osiem tysięcy. Osiem tysięcy złotych. Z darmowych spinów, z bonusu, który dostałem za darmo.

Siedziałem jak głupi, gapiąc się w ekran. Myślałem, że to sen. Wyszedłem z konta, musiałem przejść ponownie vavada logowanie, bo ręce mi się trzęsły i nie mogłem trafić w klawisze. Ale kwota się nie zmieniła. Osiem tysięcy wciąż tam było. Wtedy pierwszy raz uwierzyłem, że to się dzieje naprawdę. Że ta nocna bezsenność, to przypadkowe kliknięcie w link – wszystko ułożyło się w jedną całość.

Nie spałem tej nocy. Przewracałem się z boku na bok, myśląc o tych pieniądzach. Czy to na pewno legalne? Czy oni mi wypłacą? Może to tylko wirtualna waluta, której nie można przelać na konto? Rano wstałem wcześnie i od razu włączyłem komputer. Sprawdziłem regulamin, warunki obrotu. Okazało się, że muszę postawić łączną kwotę zakładów równą kilkukrotności wygranej z bonusu. Zająłem się tym od razu. Grałem ostrożnie, stawiając małe kwoty, żeby nie stracić tego, co wygrałem. Po trzech dniach udało się spełnić warunki. Złożyłem wniosek o wypłatę.

Bałem się, że będą problemy. Że każą wysyłać dokumenty, że będą przeciągać. A tu nic. Pieniądze przyszły po dwóch dniach roboczych. Normalny przelew na konto, jakby to była wypłata z pracy. Osiem tysięcy złotych. Pamiętam ten dzień, kiedy przyszedł SMS z banku. Siedziałem w pracy, patrzyłem na telefon i uśmiechałem się jak głupi. Musiałem wyjść do toalety, żeby ochłonąć. Stałem tam, patrzyłem w lustro i myślałem sobie – to jednak możliwe. Że ta nocna bezsenność, która zawsze była moją zmorą, nagle stała się moim szczęściem.

Co zrobiłem z tą kasą? Spłaciłem część kredytu. Kupiłem żonie porządny prezent na gwiazdkę, chociaż był dopiero październik. Zostało jeszcze trochę, więc odłożyłem na wakacje, które planowaliśmy od dawna. I wiecie co? Do dzisiaj, jak patrzę na te pieniądze na koncie, myślę sobie, że to wszystko zaczęło się od jednej bezsennej nocy, od jednego kliknięcia w telefonie i od jednego logowania. To vavada logowanie, które wykonałem o trzeciej nad ranem, zmieniło moje myślenie o szczęściu. I choć wiem, że hazard to pułapka, że można stracić wszystko, to ja akurat trafiłem w dziesiątkę. I mam nadzieję, że ta historia pokaże wam, że czasami warto dać szansę czemuś nowemu. Nawet jeśli jest środek nocy i wszyscy śpią.