Forum Ślub i wesele, forum weselne i ślubne

Pełna wersja: A fogadás, ami behozta a lemaradást
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Októberben a fiamnak lett a születésnapja. Tizenkét éves lett, és azt kérte, hogy vigyük el a meccsre a kedvenc csapatát. Nem egy nagy stadionról van szó, csak egy másodosztályú összecsapás, de neki az a világ. A jegyeket már megvettem, de a program előtt két nappal a mosógép úgy döntött, hogy elköszön tőlünk. Füstölt, csattant, és kiöntötte az összes vizet a padlóra. A szerelő mondott egy összeget: ötvenötezer, mire megjavítja.

Nem volt kérdés, hogy a mosógép az első. A meccsjegyeket viszont nem akartam lemondani. A fiam már hetek óta számolta a napokat. A barátaim között körbekérdeztem, hogy kinek van egy jó tippje, hol lehet gyorsan összeszedni egy kis pluszt. Egy volt kollégám mondta, hogy ő néha a vavada sportfogadás-ra tesz fel kisebb összegeket, és egész jól szokott járni. Nem nagy pénzekkel, csak aprókkal, de a lényeg, hogy többször nyert, mint vesztett.

Este, amikor a gyerekek lefeküdtek, beültem a gép elé. Megnéztem a vavada sportfogadás felületét. Nem volt bonyolult. Kiválasztottam egy meccset – egy alsóházi bajnokit, ahol a vendégcsapat az utóbbi öt meccséből négyet megnyert. A hazaiak meg éppen összeomlóban voltak. Nem vagyok szakértő, de ezt még én is láttam.

Feltettem egy tízest. Nem nagy összeg, de pont annyi, amennyit rá mertem szánni. A meccs másnap este volt. Addig is próbáltam nem rágörcsölni. Bevásároltam, elintéztem a dolgomat, de azért a telefonomat állandóan nyomogattam, hogy megnézzem, vannak-e friss hírek a csapatokról.

A meccs napján, fél órával a kezdés előtt, bejelentkeztem. A vavada sportfogadás-nál már látszottak a szorzók. A vendégek esélye 1.8 körül volt. Nem egy óriási nyeremény, de a tízezerből így is tizennyolcezer lett volna, ha jön. Megerősítettem a fogadást. Aztán bekapcsoltam a tévét, és vártam.

Az első félidő gól nélkül ért véget. A vendégek nyomtak, de nem tudtak betalálni. A második félidőben aztán az ötvenedik percben jött egy szép akció, és 1-0. Azt hittem, megvan. De a hazaiak a hetvenedik percben egy kontrából egyenlítettek. 1-1. Ott tartottam, hogy elmegy a tízezer. A nyolcvanadik percben aztán a vendégek kaptak egy büntetőt. A játékos, akiről olvastam, hogy az utóbbi időben hibátlanul rúgja a tizenegyeseket, odalépett. És betalált. 1-2. A vége 1-2 lett.

Nyertem tizennyolcezret. Nem nagy összeg, de a mosógép szerelőjének első részletére pont elég volt. Másnap reggel hívtam a szerelőt, hogy jöhet. A fiamnak pedig megvettem a meccsjegyet. A mosógép egy hét alatt megjavult, a meccsre pedig elmentünk. A csapat kikapott 3-0-ra, de a fiam azt mondta, hogy így is jó volt, mert legalább látta élőben a kedvenc játékosát.

A következő héten kaptam egy lehetőséget egy másik fogadásra. A vavada sportfogadás-nál volt egy külön ajánlat a hétvégi rangadóra. Nem akartam nagyot játszani, de maradt a számlámon a legutóbbi nyeremény maradéka, vagy nyolcezer. Gondoltam, fölteszem egy olyan meccsre, ahol a hazai csapatot szinte lehetetlen volt kikerülni. A szorzó alacsony volt, 1.3 körül, de a nyolcezerből így is tízezer körül lett volna a haszon.

Az a meccs nem úgy sült el, ahogy vártam. A hazai csapat végig birtokolta a labdát, helyzeteik is voltak, de nem tudtak gólt szerezni. A vége 0-0 lett. A nyolcezer elúszott. Nem estem kétségbe, mert tudtam, hogy ez benne van. A vavada sportfogadás sem varázslat, csak egy lehetőség.

Aztán jött a novemberi hétvége. Két hete nem játszottam, mert nem akartam a maradék pénzemet kockáztatni. De aznap este négy meccs is volt, amiket régebben követtem. Óvatosan választottam. Nem egy nagy szorzós mérkőzést, hanem egy olyat, ahol a statisztika alapján a vendégek szinte biztosan nyertek. Feltettem egy ötezrest. A szorzó 1.5 volt. Ha jön, 7500.

A meccs sima volt. A vendégek már a szünetben 2-0-ra vezettek. A végén 3-0 lett. Nyertem 7500-at. Nem nagy szám, de abból a gyerekeknek vettem egy-egy csokit meg egy kis apróságot a karácsonyi vásárban.

A legnagyobb nyereményem azóta sem egy hatalmas összeg volt, hanem az, hogy a vavada sportfogadás segített átvészelni egy nehéz időszakot. Nem lettem gazdag, nem változott meg az életem. De a mosógép megjavult, a fiam látta a meccset, és a karácsonyi vásárban sem kellett az olcsóbbik ajándék után nyúlnom.

Ma már nem fogadok minden hétvégén. Csak akkor, ha úgy érzem, hogy van egy jó tippem, és van egy kis plusz pénzem, amit nem sajnálok. A vavada sportfogadás nálam nem lett megszállottság, csak egy eszköz a sok közül. Néha beválik, néha nem. De amikor igen, az pont olyankor jön, amikor a legjobban számít.

A fiam azóta is emlegeti azt a meccset. Azt mondja, az volt élete legjobb születésnapi ajándéka. Én meg közben tudom, hogy a mosógép is működik, a konyhában nincs víz a padlón, és mindenki boldog. Ez a legtöbb, amit egy ember kívánhat. Nem a milliók, hanem a nyugalom, hogy a hétköznapi gondokat meg lehet oldani. Még egy kis sportfogadással is.