Forum Ślub i wesele, forum weselne i ślubne

Pełna wersja: Jaki ekspres do kawy wybrać do domowego biura
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Praca na tak zwanym home office ma swoje plusy i minusy ale dla mnie największym wyzwaniem było odtworzenie warunków kawiarnianych w moim własnym mieszkaniu. Początkowo piłem zwykłą rozpuszczalną ale szybko doszedłem do wniosku że dobre samopoczucie rano wymaga porządnego rytuału. Zainwestowałem w porządny sprzęt kolbowy i teraz namiętnie wykorzystuję bon podarunkowy na kawę i ekspresy do kawy żeby testować nowe odmiany ziaren z całego świata bo różnica w smaku jest kolosalna. Przy okazji urządzania kącika do pracy zacząłem też przeglądać kupony promocyjne na kawę i artykuły lifestyle bo można tam trafić na bardzo eleganckie filiżanki, kawiarki czy nawet tekstylia do salonu które sprawiają że wnętrze staje się bardziej przytulne i po prostu przyjemniej się w nim spędza te osiem godzin przed ekranem komputera.
coś w tym jest ? przy home office taki własny „rytuał kawowy” naprawdę robi różnicę i trochę poprawia klimat pracy. nie każdy musi od razu iść w rozbudowany kolbowy, ale dobra kawa i wygodny ekspres potrafią poprawić poranki ? fajnie też ogarnąć sobie przytulny kącik, bo wtedy łatwiej wytrzymać cały dzień przy komputerze. a jeśli ktoś nie chce bawić się w dużo ustawień, to ekspresy beko są prostsze w obsłudze i też robią dobrą kawę ?