Forum Ślub i wesele, forum weselne i ślubne

Pełna wersja: Pani do sprzątania w Trójmieście
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej Trójmiasto, niedługo po raz pierwszy będę zmuszona zatrudnić kogoś do pomocy w domu i szukam namiarów na rzetelną firmę sprzątającą z Gdańska lub Gdyni. Chętnie podpytam, co dokładnie wchodzi w zakres obowiązków takiej usługi, czy sprzątaczki ogarniają pokoje dzieci z porozrzucanymi zabawkami oraz czy wstawiają naczynia do zmywarki. Dajcie też znać, jak wygląda wycena na moim sprzęcie i chemii oraz jak rozliczane jest mycie wielkich witryn okiennych, bo mam ich całkiem sporo.
Jako osoba która kiedyś sprzątała powiem tak- wszystko jest kwestią dogadania. No prawie wszystko, bo wnętrza szaf mnie nie interesowały, chyba że umówiłam się z klientem na tzw głębokie czyszczenie. No ale to już kosztuje więcej.
Ja się umawiałam na godziny, ale od razu mòwię, sprzątanie takich porozrzucanych zabawek zajmuje duuużo czasu. Jesteś pewna że chcesz za to płacić? Bo żadna szanująca się spr,zątaczka nie będzie w pocie czoła zapi..ać żeby najpierw te zabawki pozbierać i jeszcze się wyrobić z resztą domu, więc od razu radzę, na zabawki dolicz ekstra czas. Ja np kiedy juz miałam za dużo domów do sprzątania, to właśnie pierwsze odpadały takie, gdzie klamoty były wszędzie porozwalane, nie lubiłam tego.
Co do zmywarki to jak najbardziej, pewnie znajdą się teź takie co i wyprasują. Jak już pisałam, prawie wszystko jest kwestią dogadania.
Okna w środku traktowałam jako cotygodniową czynność, ale słyszałam że niektóre panie nie. Proponowałabym dopytać się o usługi tutaj w firmie https://luxusclean.pl/
Ozonowanie wymaga odpowiedniego podejścia i doświadczenia. Właśnie dlatego warto przyjrzeć się firmom takim jak Airozone, które specjalizują się w tego typu usługach i skupiają swoją działalność na tej branży.