Forum Ślub i wesele, forum weselne i ślubne

Pełna wersja: Kā es pārvērtu azarti par ienākumu avotu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Sēžu pie sava darba galda, logs vaļā, vējš plivina dokumentus, bet es skatos uz ekrānu un jūtu to pazīstamo enerģiju. Šis nav mans pirmais gads šajā spēlē, un noteikti nebūs pēdējais. Kad es pirmo reizi atklāju vavada mirror, es jau zināju, ka šis nav tikai vēl viens izklaides portāls – tā ir iespēja. Bet ne tā, kā domā iesācēji. Es neeju turp pēc emocijām vai adrenalīna. Es eju pēc naudas. Tā ir mana darba diena, mans birojs un mani noteikumi.

Es atceros to dienu, kad viss sākās citādāk. Pirms pieciem gadiem es biju parasts biroja planktona tips – rītos kafija, pēcpusdienā sapulces, vakarā bezjēdzīgs nogurums. Alga knapi pietika rēķiniem, un es jutos kā kāds, kurš skrien pa riteņrāti, bet nekur netiek. Kādu vakaru, mēģinot aizmirst par darba dienu, es nejauši uzgāju vienu forumu, kur vecie spēlētāji dalījās ar pieredzi. Viņi runāja par sistēmām, par varbūtībām, par to, kā lasīt pretinieku pokera galdā, kā aprēķināt ruletes varbūtības. Sākumā likās, ka viņi runā svešvalodā, bet kaut kas manī iekšā aizdegās. Es sāku pētīt, lasīt, analizēt, un jau pēc mēneša es zināju vairāk par vidusmēra dīleru. Tajā brīdī es sapratu – ja es šo darīšu gudri, es varu nopelnīt vairāk nekā savā ofisā.

Tā nu es atradu vavada mirror, un sāku savu ceļu. Sākums nebija spožs. Pirmajās nedēļās es zaudēju nelielas summas, jo vēl mācījos kontrolēt emocijas. Bija brīži, kad likās, ka sistēma nestrādā, ka veiksme ir pret mani. Bet es turpināju, jo zināju – profesionālis nepadodas pēc pirmajiem zaudējumiem. Es sāku vest detalizētu žurnālu: katru likmi, katru griezienu, katru kārti, katru emociju. Es analizēju savas kļūdas vairāk nekā savus panākumus. Ar laiku es iemācījos atpazīt modeļus. Piemēram, ka pēc sērijas zaudējumu bieži nāk uzvara, ja vien protat gaidīt. Ka karstu un aukstu skaitļu teorija ruletē ir mīts, bet cilvēku psiholoģija – tā ir īsta. Sāku pamanīt, kad dīleri maina tempu, kā aklo galdā mainās spiediens. Tā bija zinātne, nevis azarte.

Mans lielākais izrāviens notika pirms diviem gadiem. Toreiz man bija uzkrāts bankrols apmēram tūkstotis eiro, un es gāju uz pokera galdu ar domu strādāt, nevis spēlēt. Es sēdēju četras stundas, gaidīju savu momentu, skatījos pretinieku sejās, viņu mikrokustībās. Viens puisis pa kreisi visu laiku pieskārās degunam, kad blefoja. Otrs pārāk ātri lika, kad bija laba kārts. Es vienkārši gaidīju. Kad beidzot pienāca mana izdevība, es palielināju likmi tā, ka visi nometa kārtis, izņemot vienu. Pēdējā kārta – un es paņemu banku apmēram 4500 eiro apmērā. Tā ir sajūta, ko nevar nopirkt. Ne jau tāpēc, ka es laimēju, bet tāpēc, ka es to paredzēju. Es zināju, ka šis brīdis nāks, un es biju gatavs. Toreiz es sapratu, ka šis ir mans īstais darbs. Tagad katru rītu es atveru vavada mirror nevis cerot, bet gan plānojot. Man ir budžets, man ir mērķi, man ir dienas limits gan laika, gan naudas ziņā.

Pazīstami jautā, kā es netrakoju no stresa. Es smejos. Stress ir tikai neziņai. Kad tu zini, ko dari, nav stresa. Ir aprēķins, ir statistika, ir varbūtības. Protams, gadās arī tumšās dienas – piemēram, nesen es divas stundas pēc kārtas nesaņēmu nevienu labu kombināciju blackjackā. Zaudēju apmēram 200 eiro. Bet es zināju, ka tas ir daļa no spēles. Tāpat kā makšķernieks zina, ka ne katrā braucienā būs loms. Svarīgi ir turēt prātu skaidru. Es nedzenos pēc zaudējumiem atpakaļ. Es vienkārši noslēdzu spēli, paēdu pusdienas, pārgāju uz citu galdu vai pat citu dienu. Šī disciplīna ir tā, kas atšķir profesionāli no azartspēļu upura.

Vēl viena lieta – es nekad nespēlēju uz emocijām. Ja jūtu, ka sāk parādīties nogurums vai aizkaitinājums, es atstāju spēli. Profesionālis atpazīst savus signālus. Kādreiz es strādāju pie sevis ar meditāciju un elpošanas vingrinājumiem, lai saglabātu mieru pat zaudējumu sērijā. Tagad tas ir automātiski. Un vēl – es mācos katru dienu. Internets ir pilns ar jaunām stratēģijām, un es regulāri pārskatu savu pieeju. Daži mani kolēģi spēlē tikai uz vienu spēli, bet es esmu apguvis piecas dažādas, lai varētu mainīties atkarībā no situācijas. Ruletē es izmantoju Fibonacci sistēmu, blackjackā skaitīšanu (protams, legālos limitos), pokerā – psiholoģiju un matemātiku vienlaikus.

Kas man patīk visvairāk? Brīvība. Es vairs neesmu piesaistīts darba grafikam. Es varu strādāt no rīta, no vakara, no jebkuras valsts. Mani ienākumi ir mainīgi, bet kopumā labāki nekā jebkurā birojā. Un, pats galvenais – es izbaudu procesu. Tā ir kā šaha spēle ar reālām likmēm. Vienīgais noteikums, ko es sev esmu uzlicis, – nekad nelikt visu uz vienu kārti, lai cik vilinoši tas neliktos. Pat ja es redzu iespēju, es domāju ilgtermiņā. Jo profesionālis spēlē nevis vienu vakaru, bet gadus. Tāpēc katru rītu es atvēru vavada mirror ar skaidru galvu un gatavu plānu.

Beigās gribu teikt – šis nav ceļš visiem. Daudzi mēģina un zaudē, jo meklē tikai emocijas. Bet, ja spējat domāt kā biznesmenis, ja spējat norobežot jūtas no kalkulatora, tad šī pasaule paver durvis, par kurām citi tikai sapņo. Man šī spēle deva ne tikai naudu, bet arī sevis izzināšanu, pacietību un dzelžainu paškontroli. Tāpēc es saku – spēlējiet gudri, un azarte kļūs par jūsu sabiedroto, nevis ienaidnieku. Un nākamreiz, kad kāds man jautās, ko es strādāju, es atbildēšu: "Es strādāju ar varbūtībām." Un smaidu, jo tā ir patiesība.