Uçuş Zamanı
Gecə saat üçdə oyananda bildim ki, yuxum qaçıb. Bəzən belə olur, heç bir səbəb yox, sadəcə gözlər açılır və beynin işləməyə başlayır. O gecə də belə oldu. Sağa-sola çevrildim, amma yuxu gəlmək bilmədi. Qalxıb mətbəxə keçdim, bir stəkan su içdim. Ev sakit idi, arvad yatırdı, uşaqlar yatırdı. Pəncərədən bayıra baxdım, küçə lampaları yanırdı, heç kim yoxdu. Oturub düşündüm, nə edim? Telefonu götürüb instinktiv olaraq İnternetə girdim.

Uzun müddətdir dostum təklif edirdi mostbet yukle android deyə, maraqlanırdım, amma heç vaxt vaxt tapmırdım. O gecə nədənsə qərar verdim. Proqramı tapdım, yüklədim, qeydiyyatdan keçdim. Adım, soyadım, emailim. Bir neçə dəqiqəyə içəridə idim. Oyunlara baxmağa başladım. Slotlar, blackjack, poker, rulet, Aviator. Gözüm Aviatora sataşdı. Dostum məhz bu oyunu məsləhət görmüşdü: "Çox sadədir, həm də həyəcanlıdır" demişdi.

Oyunu açdım. Ekranda bir təyyarə var idi, havaya qalxırdı. Yanında əmsal yazılırdı: 1.00x, 1.10x, 1.20x... getdikcə artırdı. Mərc qoyursan, təyyarə uçduqca sənin qazancın da artır. Nə vaxt istəsən "nağdlaşdır" düyməsinə basıb pulunu götürürsən. Geciksən, təyyarə partlayır, hər şey yanır. Prinsip sadə idi.

Əvvəlcə sadəcə izlədim. Adamlar mərc qoyur, bəziləri az qazanır, bəziləri çox gözləyib yanır, bəziləri qısa müddətdə nağdlaşdırıb qazanır. Təxminən 10 dəqiqə izlədim, qaydaları öyrəndim, sonra özüm oynamağa başladım. Hesaba 50 manat yatırdım. Özümə söz verdim: əylənəcəm, itirsəm də üzülməyəcəm.

İlk mərcimi 1 manatla etdim. Təyyarə qalxdı, 1.20x-də nağdlaşdırdım. Qazandım 1.20 manat. Az idi, amma xoş idi. Növbəti mərc 2 manat, 1.30x, qazanc 2.60. Sonra 3 manat, 1.25x, 3.75. Belə-belə yarım saata balans 65 manat oldu. 15 manat qabaqda idim. Özümü yaxşı hiss edirdim. Tənhalıq unudulmuşdu, beynim yalnız oyunda idi.

Sonra bir az cəsarətləndim. Qoydum 10 manat. Hədəf 2x. Təyyarə qalxdı, 1.30x, 1.50x, 1.80x, 2x-ə çatdı. Nağdlaşdırmadım, gözlədim 3x olsun. Təyyarə 2.40x-də partladı. 10 manat getdi. Üzüldüm, amma dayanmadım. Yenə 10 manat qoydum, hədəf 2x. Təyyarə 1.90x-də partladı. Yenə getdi. Qalmışdı 45 manat. Öz-özümə dedim: "Sən nə edirsən, dayan bir düşün".

Dayandım, dərin nəfəs aldım. Mətbəxə keçdim, yenə su içdim. Pəncərədən bayıra baxdım. Gecə sakit idi, ulduzlar parıldayırdı. Düşündüm ki, bu oyunda əsas şey səbrdir. Acgözlük edəndə itirirsən. Qərar verdim: sadəcə kiçik əmsallarla oynayacam, 1.20x hədəf. Başladım yenə.

5 manat, 1.20x, qazanc 6 manat. 5 manat, 1.20x, qazanc 6 manat. 10 manat, 1.20x, qazanc 12 manat. Yarım saata balans 80 manat oldu. 30 manat qazanc. Əhvalım kökəldi. Artıq gecə yarısını keçmişdi, səhərə yaxın idi. Yorulmuşdum, amma dayana bilmirdim. Bu oyun məni özünə bağlamışdı.

Balans 80 manat idi. Qərar verdim: son bir mərc. Qoydum 40 manat. Hədəf 1.50x. Təyyarə qalxdı, 1.20x, 1.30x, 1.40x, 1.50x. Nağdlaşdırdım. 60 manat qazanc, balans 100 manat. 50 manat qazanc. Ürəyim döyünürdü. Dərhal çıxarış əmri verdim. 100 manatı öz kartıma köçürdüm. Bitdi. Dayandım.

Səhər arvad oyananda məni mətbəxdə oturan gördü. "Nə olub, niyə yatmamısan?" dedi. Dedim: "Yuxum qaçdı, fikirləşirəm". O da inandı, ya da inanmadı, bilmirəm. Amma mən bilirdim ki, o gecə nə yaşadım. 50 manat qoymuşdum, 100 manat çıxardım. 50 manat qazanc. Çox deyil, amma kifayətdir. Daha önəmlisi, özümü idarə edə bildim. Son anda, ən kritik anda dayanmağı bacardım.

Həmin gün işə gedəndə özümü fərqli hiss edirdim. Yüngül, xoşbəxt, enerjili. Metroda gedəndə gülümsəyirdim. Heç kim bilmirdi niyə, amma mən bilirdim. Mən özümə qalib gəlmişdim. Acgözlük etməmişdim, dayanmağı bilmişdim. Bu, qazandığım puldan daha dəyərli idi.

İndi hərdən mostbet yukle android deyib proqramı açıram, Aviator oynayıram. Amma heç vaxt o gecəki qədər uzun oynamıram, heç vaxt itirə bilməyəcəyimdən çox qoymuram. Qayda sadədir: qazananda sevin, uduzanda üzülmə, nə vaxt dayanacağını bil. O gecə mənə bir dərs oldu: həyatda hər şey oyun deyil, amma oyun oynayırsansa, qaydaları bilməlisən. Və ən önəmli qayda: nə vaxt dayanacağını bilmək. Mən bilirəm. Və bu bilgi məni xilas etdi. O gecə üçdə oyanmasaydım, bəlkə də heç vaxt bu təcrübəni yaşamazdım. Bəzən ən gözəl şeylər ən gözlənilməz anlarda olur.
Odpowiedz
Polecamy

Użytkownicy przeglądający ten wątek: