Metody alternatywne parzenia kawy
Cześć, potrzebuję porady odnośnie ulepszenia mojego domowego kącika kawowego, bo powoli wkręcam się w segment speciality. Do tej pory piłem głównie klasykę, kupując popularne ziarna, często wykorzystując kody rabatowe na kawę mieloną i ziarnistą, co sprawdzało się przy tradycyjnym ekspresie ciśnieniowym. Teraz jednak chcę wejść w przelewy, kupiłem już dripper oraz wagę, ale brakuje mi jeszcze porządnego młynka żarnowego i czajnika z profilowaną wylewką. Znalazłem e-kupon na kawiarskie akcesoria w jednym ze sklepów specjalistycznych i zastanawiam się, czy na początek młynek ręczny wystarczy, czy od razu inwestować w elektryczny, żeby nie irytować się rano przy kręceniu korbą. Jakie są Wasze doświadczenia z przejściem na metody alternatywne i jakie ziarna na początek polecacie, żeby poczuć tę słynną owocową kwasowość?
Odpowiedz
Polecamy
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z przelewami, to na początek dobry młynek ręczny spokojnie da radę ? Najważniejsza jest jakość żaren, bo to one mają największy wpływ na smak kawy. A jeśli nadal korzystasz też z ekspresu automatycznego na co dzień, to warto zerknąć na modele Beko. Mają naprawdę dobry stosunek jakości do ceny i pozwalają przygotować różne rodzaje kaw, więc można wygodnie korzystać z obu sposobów parzenia. ☕
Odpowiedz
Urządzanie mieszkania to dla mnie przyjemność, ale czasami trudno zdecydować, jakie rozwiązania będą najbardziej funkcjonalne. Szczególnie w kuchni zwracam uwagę na sprzęty, które ułatwiają codzienne życie. Ostatnio czytałam porady na https://strefadomu.pl/a/jchu,ekspres-do-...zy-kolbowy i pomogło mi to lepiej zrozumieć różnice między rodzajami ekspresów. Dzięki takim informacjom łatwiej wybrać urządzenie dopasowane do swoich potrzeb.
Odpowiedz