Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Dołączył: May 2010
Reputacja:
7
Droga koleżanko
Na pewno rosołek a na drugie danie kilka rodzajów mięs
Później jakaś pieczeń
Następnie kurczak (pierś) z super sałatką i frytkami lub czyms podobnym
Gulasz najlepiej wołowy
To myślę uniwersalny zestaw nie tylko dla smakoszów
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
Dołączył: Aug 2011
Reputacja:
0
Wykwintne...a może zamiast stołu wiejskiego stół sushi?
Liczba postów: 24
Liczba wątków: 0
Dołączył: Nov 2011
Moim zdaniem fajnym pomysłym byłoby przygotowanie dań kuchni innej niż polska, ale pokrewnej, tak zby nikt nie dostał szoku kulturowego. Na pewno każdy chętnie spróbuje dań innych niż to co je na codzień na obiad. Myślę że ciekawe i do zaakceptowania przez gości byłyby dania
kuchni węgierskiej
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
Dołączył: Aug 2011
Reputacja:
0
ooooo kuchnia węgierska, to ciekawy pomysł!!
Liczba postów: 150
Liczba wątków: 9
Dołączył: May 2013
Reputacja:
2
Rosół i kurczak są tak oklepane, że wydają sie nudne. A może barszcz czerwony z maleńkimi kołdunami albo francuska zupa cebulowa? Elegancka jest też czysta pomidorowa w filiżankach albo krem borowikowy. Na drugie danie doskonała będzie zapomniana, a przepyszna pieczeń wołowa po huzarsku (służę przepisem), kaczka pieczona z jabłkami lub coś z dziczyzny. I nie frytki, na Boga! Nie raczmy gości weselnych fastfoodem. Polecam do wyboru ziemniaki po polsku (zapiekane), kaszę gryczaną na sypko i kluski półfrancuskie. Odpuśćmy sobie też żałosny "zestaw surówek". Podajmy buraczki zasmażane, zieloną sałatę ze śmietaną, szparagi. Rosół i kurczaka każdy ma na obiad w niedzielę we własnym domu.